Знову про День Європи утричі із більшим оптимізмом


Я вже писав про наміри на найближчій сесії Чернівецької обласної ради прийняти Регіональну програму відзначення державних, регіональних та професійних свят, ювілейних пам’ятних та знаменних дат, заохочення за заслуги перед Чернівецькою областю, здійснення представницьких та інших заходів на 2011 – 2015 рр., де серед іншого планувалося виділити на 2012 р на святкування Дня Європи та інші заходи євроінтеграційного спрямування 5 тис. грн.У своєму пості тоді  (http://m-pavliuk.vkursi.com/2808.html) я написав до яких сумних наслідків таке мізерне фінансування може призвести.
24 грудня на черговій 8-й сесії облради ця програма була затверджена. У депутатів переміг «здоровий глузд» і за моєю пропозицією було суттєво збільшено (58 депутатів «ЗА» із 97 зареєстрованих) фінансування статті п.6. «Проведення Дня Європи та інших заходів євроінтеграційного спрямування» (розділ IV«Забезпечення проведення заходів з міжнародного співробітництва») з 5 тис.грн. до 15 тис. грн. у 2012 р. Очевидно, провівши консультації з більш досвідченими колегами по фракції я і подумати не міг, що видаткову статтю можна змінити більше ніж у двічі.
Вважаю, що у рік проведення ЄВРО-2012, коли суспільна увага буде прикута до європейської тематики, а також постійні зусилля громадськості у напрямку досягнення критеріїв країн ЄС та поступальної інтеграції України до Євросоюзу виконання цієї статті й фінансування за рахунок неї різноманітних заходів повинно пройти на належному рівні.

Я підготував ряд пропозицій та найближчими днями передам їх для розгляду до профільних управлінь облдержадміністрації та апарату облради. Знаю, що серед цікавинок цього разу пропонуватиму провести неординарні молодіжні зходи, як от спільно із Дебатним клубом факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ у березні-квітні 2012 р. провести унікальний захід – дебати (оксфордська система) на тему «Європейський чи євразійських союз: переваги для України».
Так що ще одну невеличку і корисну справу зроблено. Тепер питання, як ефективно скористатися з цієї дії в інтересах суспільства та максимально довести до відома кожного буковинця про заходи до дня Європи та інші заходи євроінтеграційного напрямку у 2012 р.

п.с. Про роботу на сесії депутатів від фракції «НУ» читайте тут — www.nsnu.cv.ua/index.php/component/content/article/323--l-r-

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте