Відповідь на дії декількох місцевих рад України щодо мовного "прожекту"

Депутати Чернівецької обласної ради від фракції «Наша Україна» усіма можливими методами будуть і надалі захищати статус української мови – як єдиної державної. Мені відомо про ініціативу ряду опозиційних фракцій скликати до кінця серпня позачергову сесії щодо прийняття Звернення до Януковича призупинити дію антиконституційного мовного проекту.

Те, що такий акт став законом –  результат грубого порушення регламенту Верховної ради та махінації з порядком денним. За таких умов, такий закон має бути переглянутий.

Думаю, депутати фракції «Наша Україна» розуміючи усе це підтримають ідею зі зверненням.

Депутати нашої області хоча б зараз повинні показати своє ставлення і до дій декількох місцевих рад по Україні. Адже, це абсолютно надумані й неадекватні запитам та потребам громадян рішення.  Тим більше абсолютно фінансово через бюджетні можливості не обумовлено.

Впевнений, кожен буковинський депутат, який має совість та проукраїнські почуття – прийде висловити свою позицію в інтересах буковинської громади, яка неодноразово через мітинги, акції протесту, зібрання інтелігенції, творчих спілок висловила своє бачення такому «прожекту».

Воля буковинців для мене настанова до дії, тому особисто я переконуватиму колег-депутатів підтримати проект звернення та проект рішення, яких захищає статус української мови.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте