"На сторожі безмежна любов". До 90-річчя від дня народження Софії Івасюк

28 серпня 2012 року у Меморіальному музеї Володимира Івасюка відбудеться захід «На сторожі безмежна любов», приурочений 90-річчю від дня народження Софії Іванівни Івасюк.
Життєвий і трудовий шлях Софії Іванівни Корякіної-Івасюк був тернистим, але щасливим. Народилася вона 28 серпня 1922 року в с. Нижні Торгаї Нижньо-Сірогозького району, тодішньої Дніпропетровської області (зараз Херсонщина). Батьки – Іван та Лепистинія – селяни, виховали шістьох дітей – трьох доньок та трьох синів. Але, на жаль, сини загинули під час Другої світової війни. Батько теж поліг на фронті. Родина втратила найближчих людей, своїх захисників.
У Кіцмані, Софія Іванівна зустріла свою долю – познайомилася з учителем французької мови Михайлом Григоровичем Івасюком, а через деякий час, 24 серпня 1947 року, вони одружились. Минули роки. Софія стала матір’ю трьох чудових дітей – Володимира, Галини, Оксани. «Вона знала і відчувала, що це – її вибір, її доля, – говорить донька Галина. – Те, що мама зі Східної України, а тато – із Західної, дало нам, дітям, величезне поєднання розуміння менталітету душі східних і наших теренів. І це поєднання зробило нас надзвичайно багатими».
Софія Іванівна – ніжна і чуйна мама, завжди вірила в своїх дітей, сподівалась і прагнула щастя для них, усім своїм життям і працею, прикладом своїм і вихованням утверджувала кращі риси людяності й добра.
Завітайте цього дня, 28 серпня о 14 годині до меморіального музею Володимира Івасюка.

Більше можна дізнатися за телефоном Меморіального музею Володимира Івасюка 037 2 550889
Інформаційний сайт — www.ivasyuk.org.ua/




На фото Михайло та Софія Івасюки.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте