Виступ на 18-й сесії Чернівецької обласної ради щодо завершення ремонтів меморіального музею О. Кобилянської у Чернівцях

Шановні колеги-депутати! 
Світова та українська громадськість готує ряд заходів до 150-ти річчя від дня народження славетної письменниці Ольги Кобилянської. На 15-й сесії Чернівецької обласної ради було прийнято рішення проголоситина   Буковині 2013-й рокомОльги Кобилянської. Пріоритетними заходами стали  ремонт музею у Чернівцяхта музею-садибиу с.ДимкаГлибоцького району.
Мав можливість особисто відвідати хід ремонту у музеї у м. Чернівці, хочу зауважити, що попри позитивний факт початку ремонту, реставрації основних комунікацій та початку фінансування  ремонту загалом, відкритими, не до кінця вирішеними залишаються ряд питань, до яких хочу привернути увагу виконавчої та представницької влади:
1.                 Музей О.Кобилянської разом з краєзнавчим музеєм просять додаткових 30 тис. грн., для завершення ремонту підлоги у основних експозиційних залах. Ці кошти мають бути прийняті на цій сесії облради, наша постійна комісія з правових питань наголошувала на необхідності фінансування у повному обсязі у найкоротші терміни (проект висновку пропонував я, спочатку пропонувалося тільки 15 тис.грн. Ми цю ситуацію виправили). До речі, це згідно нашого ж рішення сесії облради № 30-15 від 14 березня 2013 р.
2.                 Існує побоювання щодо вчасного завершення ремонту до Дати народження письменниці і урочистих заходів – 28 листопада. Тому вношу пропозицію до керівництва області особисто проконтролювати хід ремонтних робіт та визначити кінцевий термін завершення ремонтних робіт,не пізніше 10 -15 листопада (час, що залишаться НЕОБХІДНИЙ для завершення оформлення експозицій та  остаточної підготовки приміщення музею до урочистих заходів).
3.                 Не встановлено та не підключено котел на ІІ поверсі музею, договір із газ мережею має бути тільки укладений. Усе це перед опалювальним сезоном удвічі важливо.
4.                 Насамкінець, буковинські письменники та поети неодноразово порушували проблему видання ранніх творів О. Кобилянської, до цього маловідомих нашим землякам. Кошторис на суму 25 тис. грн. є у розпорядженні управління культури облдержадміністрації. Велике прохання від цієї «мистецької, творчої» аудиторії посприяти виданню цих матеріалів уже в цьому ювілейному році. 
 Шановні колеги, давайте зробимо все для того, щоб пошанувати велику Українку та Буковинку! Дякую за увагу!
 п.с. Уже після виступу зателефонували з громадської приймальні Чернівецької міської ради та повідомили, що моє депутатське звернення щодо встановлення інформаційної таблички на пам'ятнику О.Кобилянської у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка підтримано та направлено для остаточних пропозицій художній раді при міському виконавчому комітеті.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте