Співпраця молоді та депутатів через вирішення буденних проблем буковинців

У пятницю, 8 листопада ми провели робочу зустріч у стінах обласного органу самоврядування із головою облради М. Гайничеру та у той же час офіційне відкриття такого важливого, унікального проекту (не баченого в Україні раніше, на рівні забезпечення органом місцевого самоврядування високого інституційного рівня) «Помічник-консультант депутата Чернівецької обласної ради», ініційованого молодіжним громадським сектором (ЧОГО «Студентське історичне товариство») та підтриманого депутатським корпусом та керівництвом Чернівецької обласної ради.
Двадцять молодих людей – студентів провідних вишів Буковини, від істориків, політологів до майбутніх фінансистів й лікарів були відібрані на конкурсній основі, щоб бути і стати у допомозі депутатам обласної ради  (уповноваженими представниками від територіальних громад) для вирішення життєвоважливих питань соціально-економічного розвитку Буковини, міста, села. Але по суті – це «народні помічники», які хоч ще і не мають досвіду, необхідних практичних знань чи вмінь, але сповнені рішучості захистити й помогти у вирішенні проблеми конкретного мешканця будинку, вулиці, села, району нашої області. Проект триваатиме впродовж листопада 2013 — травня 2014 рр.
Я переконаний, такі ініціативи й рішучість повинні бути спрямовані у наш, досить складний час, для руху вперед, розвитку, будівництва всього нового, покращення існуючих умов у економіці та соціальній площині в ім’я розвитку прав та інтересів Буковинців. Це і є основна політика (!) цього аполітичного, позапартійного проекту.
І нехай у цих зрозумілих безкорисливих починаннях усім нам і вам, молоді колеги та буковинці, сприяє і виконавча місцева влада і депутатський корпус (а саме голови постійних комісій, керівники фракцій, окремі депутати), адже успіх даного проекту у рівній мірі залежить від (1) Ваших зусиль, (2) депутатів, які будуть визначати обсяг обов’язків та доручень, які треба виконати та (3) керівництва обласної ради та виконавчого апарату (загального, організаційного, юридичного, інформаційно-аналітичного відділів, зокрема), які зможуть сприяти у вирішенні цих питань.

Достеменно не можу знати результату цього проекту, не можу знати чи впораються молоді люди з можливим навантаженням, чи будуть молоді люди з іншого боку підтримані, навчені депутатами, але вірю, що якщо вдасться таким чином, вирішити хоча б декілька простих проблем буковинців, громади села, міста, тої чи іншої категорії населення — усе це не дарма. Дарма проводить час те покоління, яке постійно нарікає на владу, країну, людей, умови, освіту, корупцію залишаючись осторонь та небажаючи виправити (а, можливо, і покращити) ситуацію. Україна починається з тебе, казав Великий В. Чорновіл. З твоїх щоденних справ, ініціатив і починань для країни та Буковини додав би я.



Фото — прес-служба обласної ради

Про проект більше - 
internshipcrc2013.blogspot.com/2013/11/blog-post.html?spref=fb

internshipcrc2013.blogspot.com/2013/10/blog-post_28.html

oblrada.cv.ua/news/39425/

3 коментарі

Святослав Вишинський
Відео-репортаж Тетяни Таран у програмі «Факт Off»:


Факт Off: «В помічники депутатів йдуть заради «корочки»» | Чернівці | ВКадрі — відео каталог

Як видно, ініціатором проекту є амбіційний студент Богдан Бейсюк, який у ролі молодого політика вже відзначився сумлінним «копі-пейстом» офіційних привітань старших колег по цеху.
Михайло Павлюк
Дякую Святе за репост відео. Тут така справа. Так, Богдан запропонував таку ідею, ми її розробили та запропонували депутатам, ті сказали, що підтримають, як і апарат облради. Богдан, певен, зробив висновки із свого першого досвіду блогерства, мабуть, не повториться. За законами жанру, треба давати ще шанс себе зарекомендувати справами і результатом. Давай не спішити.
А по суті відео. Ми живемо у вільній (!!!) країні, оцінку давати не планую. Але якщо журналіст приходить тільки із одним запитанням, коли презентують увесь проект, то, навряд, чи для серйозного експерта, науковця, це має бути єдине джерело інформації про плани та очікування молодих учасників проекту. Подивившись матеріал, Ви, колего, навряд чи дасте відповідь на загальновідомі хто?, що?, де?, коли?, навішо?, решта каналів це спробували зробити. Будь-які презентації можна завжди таким чином подати. Хоча будь-який сюжет — це і редакційна політика теж, а ФАКТОФ, погодьмося, таку політику означив, і на місцевому рівні це виглядає досить цікаво. Чому ж, саме цікаво!!! Наберемося терпіння, а там час покаже. Хоча, відверто сказати, молоді люди повинні чітко усвідомлювати завжди коли, чому і за яку роботу беруться. Виправдання ледарям і підлабузникам не має. Межі (окрім, біологічного віку, кажуть) професіоналізації у роботі експерта, депутата чи журналіста теж.
Святослав Вишинський
Формат «Факт Off» сам по собі несерйозний, але в цілому ситуація приблизно така ж і є — більшість молодих людей прагнуть займатись політикою, бо «престижно» і «не пыльно».
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте