"Євромайдан – це світогляд: він або є у громадянина або його нема", Виступ на 20-й сесії Чернівецької облради

Виступ на 20-й сесії Чернівецької облради, 23 грудня 2013 р. 
Шановні колеги!
Маю виступ та декілька пропозицій з приводу найактуальнішого.
Сьогодні в Україні одна з найбільших політичних криз у нашій історії. Нехтування основоположними правами людей (права на мирне зібрання, права на вільне пересування, права на особисту цілісність та недоторканість, зрештою права на гідне майбутнє) обєднало мільйони по усій Україні та сформувало Євромайдан. Як би не старалися псевдодержавники, невдахи-політики, які дискредитують саме поняття «виконавча влада», Євромайдан не вдалося розсварити, розєднати, розігнати…..
ЄВРОМАЙДАН – це світогляд (він є або його нема), це сьогодення (його помічаєш або ні),це позиція більшості людей в Україні, яку побачити у світі, підтримали у Європі, але поки що слабо чує чинна влада.
Люди, які на мирних акціях свідомо, добре знають що для них європейська інтеграція чи права людини, вони зневажають провокації та вимагають справедливості щодо провокаторів.
КОЛЕГИ! НА НАС ДИВИТЬСЯ СВІТ, ТИСЯЧОЛІТНЯ ІСТОРІЯ ТА УКРАЇНСЬКА ДІАСПОРА!
ТРЕБА МАТИ МУЖНІСТЬ ЗАСУДИТИ, ВІДРІКТИСЯ ВІД ГАНЕБНИХ ПОДІЙ 30 листопада та 1 грудня ц.р.!
ТРЕБА ПІДТРИМАТИ ІНІЦІАТИВУ ПЕРШОГО ГРУДНЯ ПРО ВІДСТАВКУ ЦЬОГО УРЯДУ.
ТРЕБА НЕВІДКЛАДНО ПОВЕРНУТИСЯ ДО ПЕРЕГОВОРІВ З ЄС.
Давайте прореагуємо на ці події, які турбують громадян, тут, у сесійній залі.
Наша обласна рада (чи не єдина у західній Україні), так і не змогла за цей місяць зібратися, щоб відреагувати на волю громади, висловлену на народних віче щонеділі, починаючи з 3 листопада ц.р. Як виявилося, результати цих Віче треба захищати.
Наголошу, серед основних пропозицій – невідкладне підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.
Шановні коллеги, задамося питанням чи все зроблено на місцевому рівні для вироблення і ВІДСТОЮВАННЯ єдиної проєвропейської позиції. Думаю, ні.
·        Чому депутати-члени партії регіонів відвідують круглі столи, представляють великі колективи, і хоч не кажуть що вони проти ЄС чи Асоціації, але усіма своїми подальшими виступами це блокують… Мовляв, загроза для бізнесу, немає компенсацій.
Давайте зберемо підприємнецьке середовище, потужних виробників, запитаємо у кого вони замовляють аудит, за якими зразками будуть внутрішній менеджмент, до кого їздять по досвід? Результати пропоную невідкладно направити до Києва.
·        Чому не працює регіональний комітет економічних реформ? Невже реформа місцевого самоврявання не написана відповідно до ЄВРОПЕЙСЬКОЇ Хартії про місцеве самоврядування???
·        Чому проігнорована моя пропозиція про публічне обговорення проекту Програми СОЦ-ЕКОНОМ РОЗВИТКУ на 2014 р.? Серед пріоритетів є транскордонка (це колосальні переваги для Буковини), чому ми не можемо написати цьому уряду свою позицію, що це для нас важливо? Чому Вінницька область може гідно розвивати транскордонні взаємини, навіть не маючи безпосереднього кордону з країнами-членами ЄС, а ми ні???
Я пропоную доручити департаменту суспільних комунікацій ОДА НЕВІДКЛАДНО зайнятися саме цими проблемами — формування цілісного бачення євроінтеграції у формі документу, Програми, дослідження.
Вимагаю невідкладного прийняття регіональної комплексної програми реалізації політики Європейської інтеграції України на місцевому рівні. У форматі SWOT-аналізу обгрунтувати переваги, недоліки, ризики та можливості підписання Асоціації з ЄС, залучити кращих фахівців політологів, узагальнені питання направити до Києва, термін до кінця січня 2014 р. 
Окрім цього, пропоную депутатам відреагувати на силовий розгін мирної акції молоді 30 листопада 2013 р., та колосальну безвідповідальність уряду, особливо, в останні дні політичної кризи, відсутність будь-якого причинно-наслідкового зв’язку між тим що робить і що каже цей,  по суті з іншого боку від народу, значить «антинародний» уряд. Відповідні проекти рішень, звернень та пояснювальні записки готові їх треба внести у порядок денний сьогоні.
 СЬОГОДНІ пропоную шукати консолідуючі рішення в ім’я інтересів буковинців та чернівчан.
 
Дякую за увагу!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте