Думки депутатів місцевих рад хочуть скасувати?

Я так думаю. Це наша точка зору. Ми так вважаємо. Громада переконана, тому ми пропонуємо.
Саме так тлумачаться рішення місцевих рад щодо суспільно-політичної чи соціально-економічної ситуації у країні. Уповноважені представники громади реагують на те, що турбує громадян (побиття, викрадення чи безпідставне затримання людей, «диктаторські закони», «скасування» євроінтеграції України т.д.). Депутати отримують численні прохання, зауваження, коментарі, які останні також часто використовують у проектах заяв чи звернень. Без сумніву, такі рішення — це точка зору, правових механізмів імплементувати повноцінно такі рішення не існує (навіть, коли просять звільнити уряд. Адже, жоден уряд не звільнять з поясненням «на виконання рішення Врадіївської районної ради»). Процесуальних будь-яких норм, які вступають унаслідок таких рішень (і, відповідно, обтяжують виконання інших рішень чи блокують їх) не існує. Це позиція, її можна брати до уваги, а можна і не брати. Її можна почути та реалізувати добру справу. А можна «забити» та виправдовуватися недоцільністю чи малозначущістю. У п'ятницю, 24 січня, до слова, усі події біля Чернівецької обласної ради — це результат якраз такого ставлення.
У березні 2013 р. наша Чернівецька обласна рада перша в Україні звернулася до Президента щодо невідкладних заходів на шляху до євроінтеграції. Чи дослухався Президент до цього рішення?
Депутати мають мати точки зору із суспільнозначущих питань, які не порушують Кримінальне законодавство (заклики до зміни ладу, федералізація, звуження прав людини т.д.), інше законодавство та Конституцію України (Ст. 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань). Тобто, такі рішення — це приклад свободи думки.
То чи варто забороняти депутатам і громаді вільно думати??? Чи варто їх почути?

buknews.com.ua/page/bukovynska-prokuratura-cherez-sud-skasuvala-18-rishen-rad-z-vymohoyu-do-yanukovycha-i-aazrova-dobrovilno-pity-u-vidstavku.html

6 коментарів

Святослав Вишинський
Михайло, ти чудово розумієш, що місцеві ради повинні займатись зовсім іншими речами. Постійні звернення до Президента не по темі — для когось дуже зручна симуляція роботи.
Ольга Мороз
Ну що можна сказати: менше треба думати, а більше соображати.
Сергій Воронцов
Михайло, піраміди не будують зверху. Місцеві ради, насправді чи не головна ланка. Це якраз зустріч народу і його насущних потреб із владою. І ті ради багато можуть зробити щось конкретне для конкретної людини, а це важливіше за спілкування рад із Януковичем. Внутрішня домовленість олігархів вирішить усі питання і революційні, контрреволюційні. Нічого не змінилося. Янукович просто негарно вчиняв з олігархами, вони дещо пояснили йому, скориставшись ситуацією. Не дозволивши їй затухнути. Тепер вони злякалися, що ситуація може багато чого зламати і швиденько домовляються. навіщо у це влазити місцевим радам?
Сергій Воронцов
А, Михайле, у мене якось дивно відображається. Стрілочок позитив, негатив не видно. Я клав плюс навмання, а щось бачу мінус)) Коротше, це плюс попри все
Останній раз відредаговано
Михайло Павлюк
З усіма думками згоден, прийму до уваги. Але прошу розуміння, цей пост — це реакція на конкретні дії певних органів влади. Не більше. Депутати повинні займатися усім що входить до їх компетенії і про що просить їх громада. УСІМ! І виправдовуватися у кінці посту, типу «але, звісно, такі заяви — не основне чим має займатися обласний депутат» не буду. І як комплімент зауважу, деякі коментатори нагадують одного знаного професора ЧНУ, який після будь-якої відповіді студента, аспіранта чи докторанта, першою фразою весело говорив «А от про це… ще не було нічого сказано...»
Святослав Вишинський
До слова, запитання: в контексті останніх заяв Віталія Мельничука про те, що він, як член Президії Народної ради, не був поінформований про рішення розібрати барикади під Чернівецькою ОДА — чи був про це заздалегідь поінформований ти, як представник позафракційних депутатів і тій же Президії?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте