Ціна й потерпілі від конфлікту екс-влади з міліцією на Буковині

Результатом штучноствореного протистояння регіонала, екс-голови ЧОДА М.Папієва та екс-керівництва УМВС у Чернівецькій області стало безпрецендентне недофінансування в історії України можливостей й потреб обласної міліції у частині профілактики й упередження злочинів.
Сьогодні, 11 березня на засіданні профільної постійної комісії облради ми слухали звіт за 2013 р. про виконання «Програми профілактики правопорушень у Чернівецькій області на період до 2015 року». На минулий рік з обласного бюджету було передбачено для упередження злочинності (120 тис.грн.), профілактики у молодіжному середовищі (90 тис. грн), запобіганню поширення наркоманії, пияцтва, алкоголізму (90 тис.грн.), безпеки дорожнього руху (390 тис.грн.), охорони громадського порядку (180 тис.грн.), інших заходів матеріально-технічного забезпечення (разом 800 тис.грн.), загалом 1 млн. 790 тис.грн. ВИКЛЮЧНО з обласного бюджету (фактично, головний розпорядник — ОДА через тодішню більшість облради). Підкреслю, це обласна програма, 100 % покривається з обласного бюджету. УВАГА! Профінансовано — 0 грн., 0 коп.
Зараз міліція з народом, не є та, сподіваюся, не буде вже ніколи інструментом у політичній боротьбі. Це не означає, що правоохоронний підрозділ не має підпадати під реформування за західними зразками, сувору антикорупійну політику чи цивільний контроль суспільства. Чи ми не маємо реагувати на безчинства деяких «оборотнів у погодах» по Україні?.. Чи ми маємо забути роль ВВ чи Беркуту під час останніх протестних подій в Україні?
Моє повідомлення тільки означає, що, при розподілі коштів та визначенню пріоритетності фінансування з обласного бюджету, колишня влада не бачила необхідності фінансувати вказані заходи, які стосуються, молоді, безпеки та майбутнього цього регіону. Мабуть, майбутнє вони, горе-керманичі, не пов'язували з Буковиною.
Зовсім не зрозуміло, як можна говорити про «край, де варто жити» і зовсім не дбати про правопорядок й безпеку буковинців. Уже зараз стає зрозуміло, від такої недолугої політики регіоналів страждали не тільки держслужбовці, працівники соціальних установ, але й безпосередньо прості платники податків — буковинці, для яких подібні програми приймаються, перед тим годинами обговорюються та коригуються серед депутатів задля забезпечення інтересу Буковинця.
А правоохоронці, відповідно до покладених державою обов'язків, повинні питаннями профілактики займатися. ПРОФІЛАКТИКА — пріоритет для цивільних громадян, які хочуть спокою на вулиці і у державі! І ми, буковинці, повинні підтримувати один одного та сприяти правоохоронцям у виконання саме цих завдань.
Дана Програма ідеологічна (очевидно, не єдина, яка фінансує міліцію), тому вимагатиму перегляду фінансування та пояснень на черговій сесії «залишків» минулої влади.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте